Радионица на тему дигиталног насиља и булинга биће одржана у понедељак, 6.11.2023. са почетком у 10 сати, у Великој сали Градске општине Звездара, Булевар краља Александра 77.

 

Радионица се реализује и сарадњи са Центром за несталу и злостављану децу, у оквиру пројекта ,,Стручни радници у дигиталном свету“, уз финансијску подршку Секретаријата за социјалну заштиту града Београда, као трећа по реду обука. Обуку воде доц. др Јована Шкорић и МА Ружица Радовић.

 

Пројекат подразумева спровођење три обуке за стручне раднике са лиценцом запослених у систему социјалне заштите под називом ,,Сензибилизација стручних радника у домену превенције дигиталног насиља“ (обука је акредитована код Коморе социјалне заштите и носи активне бодове за лиценцу стручних радника).

Део обуке подразумева и премијерно емитовање филма ,,Предуго“, тема филма је дигитално насиље и булинг. До сада су спроведене две обуке.

 

Поред стручних радника из система социјалне заштите, обука може бити драгоцена и за запослене у основном и средњим школама како би се боље упознали са врло актуелном темом у савременом друштву и како би лакше препознали евентуалне ризике за децу и младе са којима свакодневно раде.