Заменик председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић посетила је Дом ученика „Алекса Дејовић”, у Хајдук Станковој улици, у коме је, у оквиру обележавања светске кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, одржана радионица о ненасилном решавању конфликата коју је за кориснике Дома од 1. до 4. разреда средње школе одржала др Јадранка Милошевић, професор књижевности и аутор више књига, из Центра за образовање и културу.

 

Драгана Ђурић је поздравила присутне и захвалила на гостопримству управнику Дома Влади Стијеповићу и његовим сарадницима уз речи да је посета Дому ученика „Алекса Дејовић” организована због светске кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, која је тренутно у току, а чији је циљ да скрене пажњу на положај жена у друштву како би тај положај био бољи.

„Да би положај жена у друштву био бољи неопходно је да допринос дају оба пола, и жене и мушкарци, па је тим поводом Градска општина Звездара организовала низ активности у звездарским основним и средњим школама, а једна од њих је и ова радионица о ненасилном решавању конфликата коју одржавамо у вашем Дому. Сматрамо да је ова тема важна, јер су конфликти саставни део наших живота, па је значајно да знамо на који начин најбоље можемо решити конфликтне ситуације”-рекла је Драгана Ђурић.

 

У наставку је др Јадранка Милошевић одржала са присутнима веома занимљиву интерактивну радионицу о ненасилном решавању конфликата, при чему су као посебно важна тема истакнути стилови комуникације и њихов значај за ненасилно решавање конфликата.