Настављајући традицију реализовања радионица на точковима у београдским домовима за старије, Волонтерски сервис Звездаре са својим волонтерима посетио је Дом у Диљској улици у којем борави и неколицина старијих Звездараца/ки.

 

Станари су разговарали са Радмилом Урошевић, радионичарком и кородинаторком Волонтерског сервиса, на теме коју су сами изабрали: о важности активности као свакодневне рутине и корисно проведеног слободног времена читајући књиге, гледајући филмове, бавећи неким хобијем, гајењем цвећа у дворишту Дома.

 

Неизбежно се наметнула и тема о усамљености, важности добре комуникације како би унапредили живот у Дому као својој малој заједници. Посебно су били заинтересовани за теме- шта је срећа и да ли смо срећни, како се постиже, унапређује и чува задовољство сопственим животом, а на питање како би оценили оценом од 1 до 5 колико су срећни, већина је дала оцену четири.

 

У договору са учесницима радионице и запосленима, договорена је следећа радионица на којој ће станари Дома уз помоћ радионичара урадити Бонтон/кућни ред установе, а који ће бити истакнут на паноу у холу и важиће за све на исти начин.

 

Урошевић је уручила станарима поклон Волонтерског сервиса као прилог библиотеци Дома, део књига које су сакупљене у хуманитарној акцији.

 

Радионица је протекла као „отворена разговараоница“ и дружење, а што је потребно свима нама без обзира колико имамо година.