Настављајући традицију реализовања радионица на точковима у београдским домовима за старије, после вишегодишње паузе због пандемије КОВИД 19, Волонтерски сервис Звездаре, са својим волонетрима, је данас посетио Дом у Диљској улици у којем борави и неколицина старијих Звездараца/ки.

 

Станари су разговарали са Радмилом Урошевић, радионичарком и кородинаторком Волонтерског сервиса, на теме коју су сами изабрали: важности добре комуникације и дружења у дому, поштовања и међусобног уважавања.

 

Неизбежно се наметнула и тема о усамљености и изолацији, животу у дому за време мере забране посета и излазака из Дома, али и односима сениора са децом пре и после доласка у дом, предрасудама у односу на смештај старијих у установе,  праву на партнерске односе у старијем добу и успостављању међусобне толеранције и сарадње станара како би унапредили живот у својој малој заједници.

 

У договору са учесницима радионице и запосленима, договорена је следећа радионица на тему коју ће поново сами станари одабрати јер су показали жељу да се потруде у развијању својих вештина, али и јачању   заједнице коју чине сви заједно, како би унапредили живот у Дому и били задовољнији .

 

Радионица је протекла као „отворена разговараоница“ и дружење, а што је потребно свима нама без обзира колико имамо година.