Настављајући традицију реализовања радионица на точковима у београдским домовима за старије,  Волонтерски сервис Звездаре посетио је у петак 2.јуна Дом за старије Геронтолошког центра у Обреновцу у којем борави и неколицина старијих Звездараца/ки.

Станари су разговарали са Радмилом Урошевић, радионичарком и кородинаторком Волонтерског сервиса, на теме коју су сами изабрали: важности активности као свакодневне рутине и корисно проведеног слободног времена и посебно бриге за актуелна дешавања у заједници, урушавање система вредности као и пораст насиља у свим сферама живота. Са много емоција станари су говорили о томе колико су тешко доживели трагедије у школи Рибникар, и у Младеновцу и изразили бригу за будућност младих генерација која не памте дружења и радост одрастања као што их памте генерације њихових родитеља, бака и дека.

 

Неизбежно се наметнула и тема о усамљености, важности добре комуникације, бриге за задовољство животом у Дому као заједници свих станара и превазилажењу досаде, пасивности и предрасуда да је смештај у овакве установе привилегија сениора који живе без породичног старања.

 

Урошевић је уручила станарима поклон Волонтерског сервиса –друштвене игре „Не љути се човече“, домине и карте као прилог дневном боравку и дружење станара уз заједничке активности.

Радионица је протекла као „отворена разговараоница“ и дружење а што је потребно свима нама без обзира колико имамо година.