Након краће летње паузе, у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, реаализују се нове радионице из циклуса „Школе сликања за сениоре“.

Водитељ „Школе“ и радионица је Јелена Митровић, академски сликар, чија платна се налазе у многим приватним и пословним просторима широм Европе и света.

Полазници сваког четвртка од 11 до 12,30 часова сликају у техникама уље на платну, темпера и пастеле мотиве које сами или изаберу у договору са радионичарком. Поред учења и индивидуалних савета и инструкција, сликање у Волонтерском је добра прилика и за дружење полазника уз чај и музику.

Волонтерски сервис Звездаре, организујући низ креативних радионица, жели да пошаље поруку суграђанима свих генерација да је за очување нашег менталног здравља развијање личних интересовања, хобија и вештина увек важно- а посебно у условима епидемије у којима живимо последњих годинуипо дана.

Материјал за радионице је обезбедила Градска општина Звездара, а часови сликања су бесплатни.

Будући да има слободних места као и да је број полазника ограничен, заинтересовани суграђани могу да се пријаве за „Школу сликања“ на број телефона Сервиса 011/286 44 26 сваког четвртка или уторка од 9 до 14 часова или путем меила (volonterski.servis@zvezdara.org.rs).

Радионице се реализују у малим групама и у складу са актуелним епидемиолошким мерама.