Током марта, априла и маја ће се интензивирати активности у оквиру звездарског фестивала културе младих „Звездаријада“. За младе књижевне ствараоце и младе који желе да развију вештине писменог изражавања, у оквиру Фестивала културе младих „Звездаријада“, организују се радионице креативног писања. Прва радионица организована је у фебруару у онлине режиму. У уторак 8. марта 2022. године, од 17:00 до 19:30 часова, одржаће се друга радионица креативног писања, у простору Кафе галерије „Кабинет Арк“, Милана Ракића 23. Позивамо младе од 15 до 30 година да се пријаве за учешће на email riznicareci@gmail.com или телефоном на 011/3405-917.

 

Музичке радионице ће почети са радом уживо када се епидемиолошке мере редукују. Пријављени учесници су у контакту са организаторима и водитељком преко вибер групе. Јована Аврамовић, мастер музиколог и соло певачица, је за полазнике припремила први туторијал који се може видети на https://youtu.be/1LxGlrXQX3w. Заинтересовани млади се још могу пријавити за учешће на радионицама певања или радионицама компоновања и музичке продукције на email jimny.belgrade@gmail.com или телефоном на 011/3405-917.

 

Прва радионица кинематографије биће одржана у среду, 9. марта 2022. године, 12:30 – 14:00 часова, у простору Кафе галерије „Кабинет Арк“, Милана Ракића 23. Пријављене школске екипе ће на радионице доћи организовано, а  студенти и други заинтересовани се за развој вештина у области кинематографије се могу пријавити на  hypnopolis@gmail.com или телефоном на 011/3405-917 или доћи у галеријски простор „Кабинет Арк“ на радионицу.

 

Програмске активности су пажљиво креиране са циљем да се млади забаве и стекну знања и вештине које ће им користити у будућем животу. Кроз програме Звездаријаде млади ће имати прилику да развију вештине писања и представљања својих идеја, да користе алате за блог и савладају технике сажетог представљања, унапреде технике певања и јавног наступа, упознају се са елементима компоновања и музичке продукције, развију вештине креирања својих идеја у видео формату, развију дигиталне вештине које су им неопходне за функционисање у добу четврте индустријске револуције. Све радионице су бесплатне, а средства за њихову реализацију су обезбеђена у буџету ГО Звездара.