Реализација пројекта удружења „Сви на вагу”, под називом „Загризи здраво”, почела је у Основној школи „Драгојло Дудић”. Пројекат, чија реализација је омогућена средствима из буџета Градске општине Звездара, намењен је ученицима првих разреда.

У оквиру пројекта „Загризи здраво” са ученицима се разговара о томе шта су јели, да ли имају ужину, колико воде пију и колико је вода важна. Такође, нутрициониста деци објашњава која храна је добра за кости, а која за мишиће, која храна нам даје енергију, а деца на добијеним сликама људског тела, са својим родитељима, цртају храну која храни наше кости, мишиће и која нам даје енергију. Аниматор – волонтер пантомимом имитира укусе које деца треба да препознају, а нутрициониста објашњава важност правилне исране деце и како се пирамида исхране спроводи у пракси.

Циљ пројекта  „Загризи здраво” је да се у реализацију заједно укључе ученици и њихови родитељи и да се са њима разговара о правилној исхрани и начинима на који могу да је примене. На тај начин деца и њихови родитељи ће сазнати коју храну треба користити у здравој исхрани,  а коју треба избегавати. Такође, пројекат треба и да омогући гојазној деци да у Саветовалишту за исхрану добију корисне савете о здравој исхрани.