Удружење наставника музичке културе Србије реализује пројекат „Звездара у песми“ од инспирације до реализације. Реализација пројекта суфинансирана је средствима из буџета Градске општине Звездара.

 

Тим поводом у МЗ „Липов лад” су одржаване пробе и одабрани су стихови, који су писани на теме: У Звездарској шуми, Идем Булеваром, На Звездари, У мом крају и Трамвајским шинама и прикупљени током октобра месеца, а на основу којих ће настати нове песме о Звездари.

 

У име организатора Биљана Ристић је захвалила и честитала ученицима старијих и млађих разреда звездарских основних школа „Драгојло Дудић“, „Павле Савић“, „Јелена Ћетковић“, „Деспот Стефан Лазаревић“, „Иван Горан Ковачић“, „Вељко Дугошевић” и средње Зуботехничке школе чији стихови су написани за конкурс „Звездара у песми” од инспирације до реализације.

„Стручни жири одабрао је стихове за компоновање нових песама о Звездари, а на радионицама које су почеле почетком новембра и које ће бити одржаване наредне три недеље у МЗ „Липов лад”, ученици чији стихови су одабрани ће са стручним лицем компоновати песме за премијерно извођење на завршном концерту који ће бити одржан у петак, 25.11.2022. у 18 сати у МЗ „Липов лад”-рекла је Биљана Ристић и истакла да су циљеви овог пројекта подстицање и развијање дечијег стваралаштава, афирмација младих талената, развијање љубави према непосредном окружењу и обогаћивање културно- уметничког живота општине.