Градска општина Звездара је за ученике основних школа организовала Сајам образовања, који је одржан данас у Београдској академији пословних и уметничких струковних студија, у улици Краљице Марије 73. Сајам образовања обишли су и разговарали са учесницима члан Већа ГО Звездара Томислав Алавања и координатор звездарске Канцеларије за младе Младенко Стевановић.

 

Поздрављајући присутне ученике и представнике школа учесница Сајма, Томислав Алавања се захвалио школама учесницима на показаном интересовању да представе своје активности што већем броју ученика, а ученицима је поручио:

„Оваква посећеност овогодишњем Сајму образовања, у организацији Градске општине Звездара, говори о зрелости вас, младих, на Звездари у одлучивању и избору професијe којoм ћетe се бавити у будућности. Истини за вољу, и број ученика који је премашио сва очекивања, уверава нас да сте ви креатори ваше будућности и будући образовани представници своје општине и свог града. Ово су за вас први велики избори, али ће их бити још много у будућности, а то треба да вас охрабри и да вам ветар у леђа. Поносни смо на вас!”- рекао је Алавања и позвао ученике да сва питања која имају поставе присутним представницима школа на Сајму.

 

Ученици који су посетили Сајам образовања на Звездари рекли су да им пуно значи што су имали прилику да се на једном месту упознају са школама у којима желе да наставе школовање, јер су имали прилику да у директном контакту са представницима школа добију све информације које их занимају.

 

На овогодишњем Сајму образовања на Звездари учествовало је 27 београдских државних и приватних средњих школа, а ученици звездарских основних школа су организовано са својим наставницима посетили Сајам. Улаз је за све посетиоце био бесплатан.

 

На Сајму су учествовале следеће средње школе: Архитектонска техничка школа, Геодетска техничка школа, Грађевинска школа, Грађевинска теничка школа, Европска пословна школа Београд, Средња мешовита школа Крушевац издвојено одељење Београд, Зуботехничка школа Београд Медицинска школа, Пољопривредна школа са домом ученика ПК“Београд“, Приватна гимназија ,,Антони МП Барили‘‘, Рачунарска гимназија, Седма београдска гимназија, Средња медицинска школа „Свети Василије Острошки“, Средња техничка ПТТ школа, Средња школа „Милутин Миланковић“, Средња школа „Архимед“, Средња школа „Ушће“, Техничка школа ГСП, Техничка школа „Дрво арт“, „Техноарт Београд“, школа за машинство и уметничке занате, Шеста београдска гимназија, Школа за негу лепоте, Средња туристичка школа, Приватна школа „Свети Сава“, Фармацеутско-физиотерапеутска школа, Медицинска школа „Београд“, Средња медицинска школа „Вива”, ЕТШ „Раде Кончар”.