Одговарајући на потребе суграђана у  условима ограничења у свакодневном животу у време епидемије, али и права сениора на електронску писменост, у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре одржана је нова радионица обуке коришћења апликација на мобилним телефонима.

Слушајући пажљиво и бележећи упутства волонтера о коришћењу вибер апликације, једна од полазница Дана, рекла нам је да није тешко и да ће јој много значити за комуникацију са децом, али и другарицама. Друга полазница, Горица, рекла нам је да ће обавезно на неку од следећих радионица повести неку од својих другарица. Сви полазници су повезани у вибер групи преко које могу да се обрате волонтерима и за додатне инструкције.

Заинетересовани суграђани могу да се пријаве на број телефона 011/286 44 26 сваког радног дана од 10 до 14 часова за обуку за коришћења апликација на мобилном телефону. Обука се реализује у оквиру Школе компјутера за сениоре, у малим групама по 2 полазника и у складу са актуелним епидемиолошким мерама. Радионице се реализују четвртком  и петком од 10 до 12 часова. Приликом пријављивања, суграђани треба и да се определе за термин због прављења распореда.

Уз помоћ волонтера Александра, Лазара и Видана полазници ће имати прилику да упознају и максимално користе могућности својих мобилних телефона, да самостално користе апликације за које буду заинтересовани (вибер, временска прогноза, календар, интернет, камеру и сл.).

Улаз је слободан, али ограничен.

Уз обуку за коришћење мобилних телефона, Волонтерски сервис врши упис и у Школу компјутера за сениоре.

Радионице су бесплатне и одржавају се у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у Месној заједници „Зелено брдо”, Булевар краља Александра 395, у складу са свим актуелним епидемиолошким мерама.