Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић је, са сарадницима, обишао скуп олдтајмера који је, у организацији Удружења олдтајмера Србије, Младеновац-Рајковац и ГО Звездара, одржан на платоу испред Општине.

 

Владан Јеремић је захвалио Удружењу олдтајмера Србије на организацији још једне успешне изложбе ретких аутомобила, јер је ово нова прилика да посетиоци на једном мести виде четвороточкаше који су некада били на нашим улицама, а сада говоре о ентузијазму својих власника који их добро одржавају како би и даље подсећали на нека прошла времена и били сачувани од заборава.

„Градска општина Звездара сваке године два или три пута организује овакве манифестације које се реализују са различитим удружењима олдтајмера и на тај начин велики број заинтересованих грађана има прилику да на једном месту види возила од којих су многа некада, како се говорило, била „наши љубимци на четири точка”-рекао је Јеремић и истакао да је овом приликом Градска општина Звездара одлучила да награди најлепши селфи или фотографију са ове изложбе олдтајмера, а да фотографије треба послати на мејл info@zvezdara.org.rs   до петка, 29. септембра, јер ће проглашење најлепших фотографија и уручење поклона победницима бити одржано на Свечаној академији поводом Дана општине Звездара, 16.октобра.

 

На овој изложби ретких аутомобила изложено је више од 20 аутомобила, међу којима су различити модели мерцедеса, БМВ-а, Заставе и други, а посетиоци су имали прилику и да уживају и у изгледу  раритетног моторцика Хонда голд винг из 1961. године, док је куриозитет ревије фића из култног филма „Национална класа“.

 

Ревији олдтајмера испред Општине Звездара прикључио се и клуб колекционара модела аутомобила, возова и авиона „Минт“, а овом приком одржана је и изложба каталога и часописа о аутомобилима.