Настављајући вишегодишњу сарадњу Градске општине Звездара и  Факултета за комуникацију и медије у у Градској општини Звездара одржане су две едукације у оквиру редовне праксе студената Департмана за социјални рад.  Пре почетка рада, будуће социјалне раднике је поздравио члан Већа ГО Звездара Станко Радовановић пожелевши им добродошлицу и захваливши им на будућем волонтирању на општини Звездара.

Едукацију на тему „Волонторање као општимални модел социјализације, активације и хуманизације свакодневног живота појединаца и породица“ и „Основну обуку за волонтере у кућним условима“ одржале су Радмила Урошевић, социолог и кординатор Волонтерског сервиса Звездаре и Јелена Вулић, психолог и терапеут.

Било је речи о десетогодишњем раду и искуству Волонтерског сервиса Звездаре у пружању помоћи и подршке најугроженијим суграђанима у кућним условима, Саветовалишту за појединце и породице, промовисању волонторања као социјалне вредности и низу едукативних и креативних радионица. Посебно је било речи о правном оквиру, правилима у процесу волонтирања за волонтере и кориснике Волонтерског сервиса Звездаре, опису волонтерске подршке, постављању и поштовању постављених граница, значају јасне комуникације, принципима добровољности, поверљивости, узајамности и солидарности у реализацији програма рада звездарског Сервиса.

Студенкиње су посетиле Кол центар општине намењен за пријаву за вакцинацију, који је на располагању суграђанима свакодневно претходних месеци.

У оквиру праксе, све студенткиње су се одмах определиле за волонтирање у кућним условима Волонтерског сервиса Звездаре а њих неколико за дежурство у Кол центру Општине већ наредног викенда.

Договорено је да Волонтерски сервис већ крајем априла организује следећу едукацију на тему „Индивидуални приступ и перспектива корисника“, а током маја месеца „Синдром сагоревања у помагачким професијама“ које су од значаја и за  волонтере и професионалце у  области социјалне заштите.

Едукације су реализоване у складу са актуелним епидемиолошким мерама.