Свечанo уручење борачких легитимација и легитимација корисника породичних права одржана је у ГО Звездара у присуству председника Градске општине Звездара Владана Јеремића и помоћнице министра за рад запошљавање, борачка и социјална питања Сање Лакић.

 

„Почаствован сам што смо се данас, овим поводом,  окупили у Градској општини Звездара из једноставног разлога – а то је што ће се уручивањем  борачких легитимација – још једном потврдити да сте ви у одсутном тренутку стали у одбрану наших најважнијих вредности: људских живота и слободе отаџбине. Данас је част рећи да сте учествовали у ратовима деведесетих“, рекао је председник ГО Звездара Владан Јеремић. Он је додао да је, поред погодности које борци већ остварују у смислу умањења рачуна за Инфостан и куповине у одређеним малопродајним објектима, срећан да може да саопшти да су у сарадњи са стоматолошком ординацијом Бојана Пејовића у Миријеву „Пејовић Дентал“ омогућене бројне погодности кроз попусте за кориснике борачких легитимација.

 

Помоћница министра госпођа Лакић рекла је да је важећим Законом о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и њихових породица, додатно побољшан положај бораца и додала да се право на борачку споменицу успоставља као национално признање борцима и да је подела у плану од јуна у складу са Законом.

 

Овом приликом уручена је  71 легитимација учесницима рата 90-тих година, док преосталих 39 неуручених легитимација корисници могу преузети  у просторијама борачко-инвалидске заштите ГО Звездара. На Звездари има 924 корисника који остварују права из  области борачко-инвалидске заштите, од тога 225 корисника налази се у евиденцији инвалида, 170 корисника у евиденцији корисника породичних права и 529 корисника у евиденцији бораца.