Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић данас је у Великој сали Општине приредио пријем за ученице и ученике генерације 14 основних  основних и 9 средњих школа на Звездари, за њихове родитеље, одељењске старешине и директоре школа.

Двадесет троје звездарских ученика и ученица генерације награђено је новчаним наградама у износу од по 25.000,00 динара, које су им уручили председник Владан Јеремић и заменица председника Драгана Ђурић, са сарадницима.

Јеремић је честитао ученицима на сјајном успеху који су остварили и додао да ГО Звездара посебну пажњу посвећује својим најбољим ученицима, ђацима генерације. „Једна смо од ретких Општина која традиционално на овај начин жели да ода признање и покаже захвалност за постигнуте резултате и успехе. Било да једног дана постанете економисти, лекари, правници, наставници, инжењери, важно је да останете добри људи. Честитам вам – ви сте будућност Звездаре!“, нагласио је Јеремић.

У свечаном програму учествовале су Уна Цицварић, ученица генерације   ОМШ „Владимир Ђорђевић“ (6. разред флауте у класи професорке Милице Јовановић) која је одсвирала Моцартов „Анданте“ и Уна Нинић, матуранткиња Шесте београдске гимназије, која је говорила песму Огњенке Лакићевић „Никад обазривост“ којом је ове године освојила 3. награду на републичком такмичењу рецитора Србије.

Програм је завршен традиционалном поруком коју Општина Звездара упућује својим ученицима генерације: „Кад почне оно што сад називате сутра, сетите се и овога данас и не заборавите да је све почело на Звездари!“

Са циљем промовисања значаја образовања и успеха најбољих ученика и ове године ће на више локација у граду бити постављени билборди са фотографијама ученика генерације.