Након веселе фестивалске атмосфере током трајања фестивала, у петак, 27.5.2022. проглашењем победника и доделом награда свечано је затворен 17. Дечји фестивал „Позориште Звездариште“.

 

Награде је уручио и Фестивал свечано затворио председник Градске општине Звездара и председник Савета Фестивала Владан Јеремић који је рекао да је ово једна прелепа страница нашег дружења, а да од овог тренутка крећемо са припремама за 18. међународни Дечји позоришни фестивал „Позориште Звездариште” за који очекује да ће бити бољи од претходних.

„Пуно ми је срце јер смо за време трајања Фестивала омогућили још једној генерацији да одрасте уз позориште и културу и мислим да је то од непроцењиве вредности, а томе ћемо тежити и у свим годинама које су пред нама”-рекао је Јеремић и истакао да је изузетно срећан што је, након две године паузе, настављено дружење на „Звездаришту” и што скоро две деценије сви заједно исписујемо нове лепе странице, захваливши се учесницима који су допринели да овај фестивал изгледа овако како је изгледао.

 

Стручни жири 17. Дечјег позоришног фестивала „ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ”, у саставу: Миран Хајош, позоришни продуцент, Оливера Викторовић Ђурашковић, глумица и професор глуме и Тијана Грумић, драмска списатељица и драматуршкиња, одао је посебно признање организационом тиму 17. Позоришта Звездаришта за квалитетну и предану организацију фестивала и донео одлуке да се:

Специјална награда за колективну игру додели ансамблу представе “Дечак са кофером” Малог позоришта ,,Душко Радовић”

Награда за анимацију додели ансамблу представе “Тихи дечак” Позоришта за децу, Крагујевац

Награда за глумца фестивала равноправно додели Домагоју Иванковићу за улогу оца у представи “Мала Фрида”, Градског казалишта Жар птица и Миломиру Ракићу за улогу дечака Вука у представи „Тихи дечак“, Позоришта за децу, Крагујевац.

Награда за глумицу фестивала додели Аманди Пренкај за улогу Мале Фриде у представи „Мала Фрида“, Градског казалишта “Жар птица”.

Награда за текст додели Јелени Ковачић за текст представе “Мала Фрида” Градског казалишта ,,Жар птица”.

Награда за режију додели Аници Томић за режију представе „Мала Фрида“, Градског казалишта ,,Жар птица”.

GRAND PRIX фестивала додели представи „Тихи дечак“, Позоришта за децу, Крагујевац.

 

Дечји жири 17. Дечјег позоришног фестивала ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ који чине девојчице и дечаци узраста од 8 до 12 година, учесници програма МАЛИ ПОЗОРИШНИ ЕКСПЕРТИ, донео је одлуку да награде добију:

  1. НАГРАДА – представа „МАЛА ФРИДА“ Казалишта „Жар птица“ Загреб
  2. НАГРАДА – представа “ТИХИ ДЕЧАК” Позоришта за децу Крагујевац
  3. НАГРАДА – представа „БЕЛА ГРИВА“ Позоришта лутака „Пинокио“

-СПЕЦИЈАЛНО ПРИЗНАЊЕ – представа „КАБАРЕ КУРШЛУС“ Кинетроп театра