На Међународни дан хуманости, 19. августа, одржан је трећи сусрет у оквиру циклуса „Школа креативног кројења и шивења“ у Волонтерском сервису Звездаре.

Тема данашње радионице била је „Преношење кројних делова на тканину и кројење“.

Део данашњег сусрета одвојен је и за упознавање са деловима и функционисањем машине за шивење, адекватним избором игле и конца и одабиром бода који се користи  у зависности од тога шта и од ког материјала треба да се шије. Све ово је пропраћено практичним испробавањем на различитим врстама тканина, што је изазвало посебно интересовање учесница.

Школу креативног кројења и шивења подржала је и Канцеларија ОЕБС-а у Србији донацијом једне портабл шиваће машине и два лептир стола за рад, а неопходан материјал за рад је обезбедила Општина Звездара. Као и обично, све што буду направили током обуке, учесници ће моћи да задрже као успомену и поклон Волонтерског сервиса Звездаре.

Радионице се одржавају у складу са актуелним епидемиолошким мерама и  бесплатне су све учеснике. Уколико буде интересовања, обука ће бити продужена и током септембра са жељом да будуће „креативне кројачице“ развију и усаврше своје вештине и буду што самосталније.

Следећа радионица биће одржана у четвртак, 26. августа од 11 сати, а заинтересовани се о слободним местима могу информисати на број телефона Сервиса 011/286-4426 сваког радног дана од 9 до 14 сати.