Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и чланица општинског Већа Гордана Мишев су на састанку одржаном у Општини Звездара са представницима Банке Поштанска штедионица А.Д. Николом Љубеновићем и Софијом Николић разговарали о унапређењу досадашње сарадње.

 

Банка Поштанска штедионица, као државна финансијска организација, пружа подршку националним програмима од значаја, укључујући сарадњу на пројекту„Национални програм енергетске санације домаћинстава”, коју промовише Градска општина Звездара заједно са Министарством рударства и енергетике.

 

Владан Јеремић је рекао да ГО Звездара реализује низ пројеката у области заштите животне средине, пре свега коришћења обновљивих извора енергије, унапређења енергетске ефикасности и смањења емисија штетних гасова.

„У том смислу, Градска општина Звездара отворена је за сарадњу са свим заинтересованим странама у циљу реализације мера које промовише Влада Републике Србије”-истакао је Јеремић.

 

Овом приликом Никола Љубеновић је представио концепт повољних услова за кредитирање грађана, као вид подршке националном пројекту унапређења енергетске ефикасности стамбених објеката на територији општине Звездаре.

 

Договорен је даљи вид сарадње Градске општине Звездара и Банке Поштанска штедионица А.Д, који подразумева међусобну подршку и размену информација, као и јавну промоцију пројекта.