Концерт Александра Пејовића (хармоника), из класе професора Александра Поповића, одржан је у пуној сали Музичке школе „Владимир Ђорђевић“. Публика је имала прилику да чује дела Баха, Скарлатија, Мајсла, Семјонова, Золотарјова, Пјацоле…

 

Александар Пејовић рођен је 2004. године, а тренутно је четврти разред Средње музичке школе „Ватрослав Лисински“ у Београду, одсек хармоника, у класи професора Александра Поповића.

Основну музичку школу „Владимир Ђорђевић“ на Звездари завршио је 2018. године као ђак генерације, такође у класи професора Александра Поповића.

 

За десет година музичког образовања Александар је постигао изузетне резултате. Поред многобројних концерата у најпознатијим концертним салама Београда и Србије Александар је, такође, учествовао на више од 60 домаћих и међународних такмичења за хармонику и на већини такмичења проглашен је победником.

 

Похађао је семинаре код професора Радомира Томића, Војина Васовића (Србија), Франка Анђелиса (Француска), Фридриха Липса ( Русија), Мие Мики ( Немачка ).

 

Снимао је зa Радио Телевизију Србије, а о његовим успесима излазили су чланци у дневним листовима „Политика“, „Блиц“, „Новости“,…

 

Неки од највећих Александрових успеха на такмичењима су:

– 4.место, „Светски трофеј за хармонику“ (Trophée Mondial de L’Accordéon), 2021.

– ЛАУРЕАТ, 100 поена, 61. Фестивал музичких и балетских школа Србије, Зрењанин 2017.

– ЛАУРЕАТ, Међународно такмичење „PannoniAccordion“, Словенија, 2021.

-ЛАУРЕАТ, међународно такмичење ’’Дани хармонике’’, Праг 2016.

-ЛАУРЕАТ, 6.међународно такмичење ’’AKORDEON ART’’, Сарајево 2015.

– 2.место, Међународно такмичење „Australian International AATA Music Championships and Festival“, Aустралија 2021.

– 2.место, 45. међународно такмичење акордеониста у Пули, 2022.

И многи други у земљи и иностранству…