У Месној заједници „Ново Миријево” одржан је нови састанак на коме су са управницима стамбених заједница из овог дела Звездаре разговарали председник ГО Звездара Владан Јеремић,члан Већа ГО Звездара Милош Стојилковић, в.д. подсекретара Секретаријата за енергетику Ридха Ал-Јадах, представници градских предузећа ЈКП Београдски водовод и канализација, ЈКП Градска чистоћа, ЈП Градско стамбено и других.

 

Владан Јеремић је рекао да је одржавањем овог састанка са управницима регистрованих стамбених заједница настављена добра пракса, захваљујући којој је већи број комуналних проблема на општини решен, а то је посебно важно када се зна да је Звездара општина са највећим бројем регистрованих стамбених заједница у Београду и општина која једина организује овакве састанке како би грађани, преко својих управника стамбених заједница, имали ближи контакт са секретаријатима и градским јавним и јавно-комуналним предузећима и брже добијали одговоре на иницијативе, предлоге и питања која имају.

 

„Градска општина Звездара већ више од две године организује овакве састанке који доприносе бољој сарадњи и непосредној комуникацији са управницима стамбених заједница, јер на њима управници имају прилику да разговарају са представницима ГО Звездара и Града Београда, што је као резултат имало решавање већег броја проблема и прихватање сугестија грађана”-рекао је Јеремић и истакао да ће организовање оваквих састанака бити настављено и у Миријеву због величине насеља, као и у другим деловима општине, јер сваки решени комунални проблем подиже квалитет живота становника Звездаре.

 

Састанак, коме је присуствовао велики број управника стамбених заједница из Миријева, одржан је у конструктивној атмосфери, а разговарано је животним темама као што су питања у вези са функционисањем стамбених заједница, оне које су везане за зеленило, чистоћу, итд.

Овом приликом предата је и петиција грађана са 600 потписа за реконструкцију тзв. „Белог парка” који се налази у Миријеву 4, између улица Михаила Булгакова, Александра Белића, Миливоја Перовића и Љубише Миодраговића.

 

Присутни управници су истакли да им ови састанци са представницима Општине и Града пуно значе, јер им омогућавају да на најбржи начин добију одговоре на своја питања и реше постојеће проблеме.