У Градској општини Звездара, у организацији Удружења особа са инвалидитетом Београд, одржана је трибина „Заједно можемо више”, завршна конференција истоименог пројекта суфинансираног средствима из буџета ГО Звездара за суфинансирање социо-хуманитарних програма/пројеката.

Трибини су присуствовали председник Удружења особа са инвалидитетом Београд Гордана Пушара, председник и заменик председника ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић, члан Већа ГО Звездара Мирослав Мариновић, предавач Горан Шеховић и представници удружења грађана.

Владан Јеремић је захвалио Удружењу особа са инвалидитетом Београд и Гордана Пушара на ангажовању при реализацији овог пројекта и истакао да је Градска општина Звездара средствима из буџета помогла реализацију овог пројекта и да ће и убудуће наставити да помаже програме и пројекте намењене особа са инвалидитетом и њиховим удружењима.

„Градска општина Звездара пуно пажње поклања решавању проблема особа са инвалидитетом и сарадњи са њиховим удружењима, па је тако, између осталог, пре више година основала Канцеларију за помоћ ОСИ, базен Спорског центра „Олимп-Звездара” је прилагођен потребама особа са инвалидитетом, на многим местима на Звездари смо настојали да уклонимо архитектонске баријере, а Општина сваке године расписује јавни конкурс за бесплатан превоз особа са инвалидитетом. Поред тога, средствима из буџета Општине настојимо да помогнемо реализацију програма удружења ОСИ који су намењени њиховим потребама, а тако ће бити и убудуће”-рекао је Владан Јеремић.

Гордана Пушара је захвалила Општини Звездара на помоћи у реализацији пројекта „Заједно можемо више” и истакла да је, у оквиру пројекта, организован едукативни тренинг-обука за писање и управљање пројектима код домаћих и међународних донатора којим се утицало на подизање капацитета удружења и професионалаца за успешнији приступ донаторским средствима, а тај циљ се постиже кроз унапређену сарадњу са локалном заједницом, добру комуникацију са кључним партнерима – институцијама и донаторским организацијама. Она је истакла да је захваљујући овој и слични, активностима Удружења већи број особа са инвалидитетом добило посао.

Предавач Горан Шеховић је истакао значај овог пројекта за особе са инвалидитетом, а представници удружења грађана су говорили о својим искуствима током његове реализације.

На крају трибине Гордана Пушара је уручила захвалнице учесницима трибине.