У Градској општини Звездара данас је председник општине Владан Јеремић уручио 47 уговора управницима регистрованих стамбених заједница са Звездаре за бесповратно суфинансирање активности на унапређењу својстава зграде. Догађају је присуствовао координатор општинског Комуналног савета Михаило Досковић.

Владан Јеремић је поздравио присутне управнике и рекао да данас, након објављеног јавног позива на који су се пријавили,  добијају уговоре којима ће у њиховим стамбеним заједницама бити обављени радови на замени улазних врата и/или поштанских сандучића.

„Ово је први пут да Општина путем јавног позива, из општинског буџета, сифинансира замену улазних врата и поштанских сандучића у стамбеним заједницама. За ове намене у буџету Општине су издвојена средства у износу од 6.000.000,00 динара, при чему ће потребне радове Општина суфинансира до износа од 90 посто, а стамбене заједнице ће дати преосталих 10 посто. На овај начин смо желели да омогућимо регистрованим стамбеним заједницама са Звездаре да на најбољи начин реше ове проблеме који у неким зградама постоје и више година”-рекао је Владан Јеремић и истакао да ће радови у зградама са којима су потписани уговори почети наредних дана, а суфинансирање активности на унапређењу својстава зграда биће настављене и убудуће и да ће, поред ових, бити и додатних активности.

Михаило Досковић је обавестио управнике стамбених заједница да је Градска општина Звездара почела да одржава састанке са представницима јавних предузећа на које позива управнике стамбених заједница и позвао их је да на те састанке дођу. Он их је информисао да су, на до сада одржаним састанцима са управницима стамбених заједница, представници Телекома Србије, ЈКП „Инфостан технологије” и ЈКП „Градска чистоћа” одговарали на сва питања из њиховог делокруга рада која су ум управници постављали, па је и то начин да се до одговора на нека питања брже дође или да се разговара о неком проблему ако постоји.

Управници стамбених заједница којима су уручени уговори за бесповратно суфинансирање активности на унапређење својстава зграде изразили су своје задовољство и рекли да ће радовима у њиховим зградама квалитет живота станара бити унапређен и да ће сарадња са Општином дати видљиве резултате.