У Градској општини Звездара, данас је уручено још 80 пакета добродошлице родитељима звездарских беба. Поред родитеља, на малу свечаност, десету по реду, дошли су и понеки бака и дека, али и најмлађи Звездарци којима су поклони намењени.

 

Поклоне за најмлађе Звездарце је уручио председник ГО Звездара Владан Јеремић, са сарадницима, честитајући родитељима, бакама и декама придошлице у њихове породице, и рекавши да има задовољство да најмлађим Звездарцима пожели добродошлицу и пуно успеха у животу.

Он је рекао да је поносан на чињеницу да општина Звездара по подацима из најновијег Пописа становништва има највише нових становника и да има позитиван природни прираштај збо великог броја беба које се на њој рађају о чему сведочи и податак да је од прошле године у Породилишту КБЦ „Звездара” рођено више од 2.200 беба.

„Због тога смо, поред других активности намењених најмлађима, организовали и ову акцију, на коју смо јако поносни, са жељом да најмлађим Звездарцима пожелимо добродошлицу, а њиховим породицама мало помогнемо у периоду када су добиле новог члана”-рекао је Јеремић и обавестио присутне да ће због безбедности деце у саобраћају, о којој Општина Звездара води посебну пажњу, током јесени бити оглашен нови јавни позив за доделу ауто седишта за децу на који ће моћи да се пријаве.

 

Присутни родитељи су захвалили Владану Јеремићу и Општини на организацији ове акције која им, како су рекли, пуно значи у првим месецима по доласку беба у домове, јер је у пакетима које су добили све корисно.

 

Поред пакета добродошлице, који су једнообразни и чија је вредност 5.000 динара, родитељи звездарских беба добили су и комплет од 3 књиге за правилно информисањe о раном развоју деце и одговорном родитељству.