У ГО Звездара данас је одржана презентација објављених јавних позива Националне службе за запошљавање, чији је предмет додела бесповратних финансијских средстава за запошљавање, односно финансирање мера за стручно оспособљавање. Догађају је присуствовало 16 послодаваца.

 

У име Општине Звездара обратио се члан Већа ГО Звездара Мирослав Лазић који је поздравио  присутне послодавце истакавши сјајну сарадњу између Општине и Националне службе за запошљавање: „Циљ и идеја овог састанка је да видимо како још да побољшамо сарадњу. Ви који сте приватници са Звездаре, а наравно и других општина, имате прилику да сазнате које бенефите можете остварити преко Националне службе за запошљавање.“

 

Руководилац Службе Звездара НСЗ Бранислава Познановић нагласила је да су послодавци важан социјални партнер за НСЗ, али такође и за локалну самоуправу.

„Неопходно да се састајемо са послодавцима када за то постоји потреба и повод. Овог пута је повод објављивање јавних позива НСЗ чији је предмет додела бесповратних финансијских средстава за запошљавање, односно финансирање мера за стручно оспособљавање и обучавање “, истакла је Бранислава Познановић и захвалила се ГО Звездара на тесној сарадњи и препознавању потребе за међусобним повезивањем са свим актерима на тржишту рада.

 

Презентери су били начелница Одељења за предузетништво и програме запошљавања Весна Живковић Костић, начелница Одељења за додатно образовање и обуке Марчела Вујинац Обућина и сарадница Центра за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Лана Мартиновић.