У оквиру манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“, Комисија за родну равноправност Градске општине Звездара и Центар за образовање и културу организовали су радионицу „Шта је требало да знам са 15 година да бих избегла насиље“.

Отварајући радионицу доктор Филолошких наука Јадранка Милошевић рекла је да су позитивна слика о себи и другима и вештине уважавајуће комуникације кључ успеха који води до настајања сигурне особе. „Ја сам ок, ти си ок“ је добар став  који девојчици од 15 година, али и старијим женама пружа сигурност. Психотерапеут Снежана Милошевић Јешић истакла је да су да сви имамо право на самоодговорност, право да се некоме не допаднемо, да се предомислимо, да нешто не знамо и не разумемо и као најбитније право да погрешимо и кажемо не! Она је истакла да и девојчица од 15 година, али и жена + 30 има право да се не оправдава и да буде  третирана са поштовањем као и да изрази емоције и затражи оно што жели.

На радионици која је била интерактивна објашњено је низ превенција које нису директно повезане са насиљем већ индиректно. Када дође до насиља и када девојчица/девојка упадне у замку, онда се сви актери и сарадници на решавању насиља баве чином и последицама. Овом приликом је речено шта млада девојка може да уради са 15 година на себи да сутра не би упала у проблеме или да би их на време препознала и избегла.

Радионици су присуствовали заменица председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић, чланица Већа ГО Звездара Гордана Мишев, председница Комисије за родну равноправност општине Ивона Фуштић и заменик секретара Скупштине ГО Звездара Марко Јовић.