Нова обука „Пут до успешног предузетника”, за 41 незапослено лице које жели да покренe сопствени бизнис, у организацији Националне службе за запошљавање и Градске општине Звездара, почела је данас и биће настављена у уторак 1. марта од 10 до 13 сати у згради Општине Звездара, Булевар краља Александра 77.

У име Градске општине Звездара присутне је поздравио члан општинског Већа Мирослав Мариновић који је истакао да је ово дугогодишњи пројекат који се реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

„Пројекат „Пут до успешног предузетника” је важан јер ћете стећи потребна знања и вештине које су битне за пословање, а на крају ћете добити могућност да конкуришете за новчана средства намењена за покретање сопственог посла”, рекао је Мариновић.

Он је нагласио и да је из године у годину све мање незапослених лица на евиденцији НСЗ на Звездари истакавши да Општина Звездара улаже напоре како би што већи број незпослених особа са Звездаре нашло посао.

Руководилац Службе Звездара НСЗ Бранислава Познановић захвалила се Општини Звездара на дугогодишњој успешној сарадњи, а пристунима је пожелела да постану не само предузетници него успешни предузетници, како гласи и сам назив обуке.

Првог дана обуке, коју реализују стручњаци НСЗ, Јована Алексић и Драгана Ђокић. полазници су били упућени у правне аспекте покретања сопственог бизниса, а током едукације ће бити обрађени и друга питања важна за покретање сопсвеног посла и пословање као нпр. о разради бизнис идеје, бизнис плану и слично, а полазници  ће моћи да се упознају и са основама књиговодства.

Обука је намењена за незапослена лица која су на евиденцији НСЗ и имају пословне  идеје које ће самостално да реализују тако што ће конкурисати за бесповратна средства за покретање сопственог бизниса код НСЗ. Услов за добијање ових средстава јесте завршавање ове обуке која је за њих бесплатна. Могуће је за ове намене добити 300.000  динара (за незапослене особе са инвалидитетом до 330.000 динара).