Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима и заменик директора Филијале за Град Београд Националне службе за запошљавање(НСЗ) Синиша Кнежевић уручили су полазницима обуке “Пут до успешног предузетника“ сертификате о успешној завршеној дводневној обуци коју су организовали НСЗ и ГО Звездара.

 

Владан Јеремић је честитао свим полазницима успешно завршену обуку истакавши да ће Општина и у наредном периоду наставити да са НСЗ реализује заједничке пројекте који омогућавају веће запошљавање незапосленим суграђанима.

„Градска општина Звездара и Национална служба за запошљавање имају дугогодишњу одличну сарадњу која се огледа кроз заједничке мере које спроводимо у циљу смањења незапослености. Циљ нам је да полазници кроз разне видове обука и едукација стекну одређена знања и сертификате који ће им помоћи у бављењу одређеним послом“.

 

Синиша Кнежевић се захвалио полазницима обуке на поверењу и пожелео им пуно среће и успеха у будућем послу.

„Добијањем сертификата полазници су стекли формални услов за конкурисање по јавном позиву за доделу субвенција за самозапошљавање. Ове године јавни позив још увек није изашао, али се његово објављивање очекује у наредном периоду“.

 

Полазници су исказали задовољство, јер су на обуци имали прилику да добију пуно информација за покретање сопственог посла. Обуку на којој су обрађени сви аспекти покретања сопственог посла су реализовали тренери НСЗ, а 30 полазника је обуку завршило успешно.