У оквиру манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“ а под покровитељством Градске општине Звездара у Пан театру одржана је представа „Сама је тражила“.

Представа се бави насиљем над женама и створена је захваљујући великом труду целе екипе глумица, а поред личних искустава жртава, материјал коришћен као инспирација за представу су и полицијски извештаји и подаци добијени од Весне Станојевић из „Сигурне куће“ – Београд. Представа је састављена од прича/исповести жена које су претрпеле насиље и нису више међу живима. Аутори прича у омнибусу „Сама је тражила” су драмски писци из Србије, Хрватске, Ирске и Шведске, већина вишеструко награђивана за драмско писање.

Након представе одржана је трибина -разговор са присутнима где су постављена многа значајна питања у вези са начинима превенције, оснаживања и помоћи женама које су жртве насиља.  У трибини су учествовале заменица председника Градске општине Звездара Драгана Ђурић, председница Комисије за родну равноправност општине Ивона Фуштић, заменик тужиоца Првог основног јавног тужилаштва Гордана Радић, психолог Волонтерског сервиса Звездаре Јелена Вулић, доктор Филолошких наука Јадранка Милошевић.

Драгана Ђурић је рекла да се Градска општина Звездара организовањем различитих предавања и трибина које се баве овом тематиком труди да допринесе подизању свести код грађана о насиљу. Она је истакла да жене не треба да трпе и да је јако важно насиље пријавити.

Ивона Фуштић је нагласила да насиље није приватна ствар појединца већ проблем друштва и да се једино променом начина васпитања деце могу из корена мењати ствари.

Тужитељка Гордана Радић је рекла да је велики проблем то што жене које су жртве насиља ћуте и трпе насиље годинама пре него што пријаве насилника. Она је истакла да све институције које су баве насиљем добро сарађују и да је циљ довести до нулте стопе насиља.

У представи играју :Оливера Викторовић Ђурашковић, Бранка Стојковић, Маја Митић, Бојана Ђурашковић и Тијана Јанковић  а режирала је Ксенија Крнајски.