Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић разговарао је данас са Ајом Јунг, уметничком директорком Београдског фестивала игре. У разговору су истакнуте могућности за културну сарадњу између Општине Звездара и Националне фондације за игру чији је оснивач Аја Јунг.

Она је упознала председника Јеремића са програмом Београдског фестивала игре, који под слоганом „Еnjoy dance” почиње 23. марта у нашем главном граду, и додала да су и овај пут као и претходних година реномирана светска имена гости Фестивала.

Према њеним речима, Београђани и Новосађани ће као увертиру пред отварање моћи да уживају у наступима трупе „Њујорк сити балет”. Упркос пандемији која је умногоме оставила трага на прошлогодишње издање фестивала, Аја Јунг је навела да је нашла два разлога да се и даље истраје у организацији – „програм и инат”. Публика је верна, на неке представе чека дуже од годину дана, и она је такође разлог више.

Председник Јеремић је пожелео срећу у организацији манифестације и обећао да ће посетити једну од представа и на тај начин пружити подршку овом значајном уметничком фестивалу који се одржава 18. годину за редом.