Координатор Канцеларије за младе Младенко Стевановић и Соња Стаменовић, запослена у Одељењу за друштвене делатности, су у четвртак, 24. новембра, присуствовали састанку ученичког парламента Грађевинско техничке школе „Бранко Жежељ“ и Геодетске техничке школе. У конструктивној атмосфери младима су представници Општине приближили активности које  ће се реализовати у оквиру спровођења Програма за младе 2022-2026.

Млади су истакли потребу да се у наредном периоду организују различите обуке у области информационих технологија, предузетништва и личног развоја – развијање вештина јавног наступа, вештина презентације, асертивне комуникације, тимског рада и слично. Истакли су жељу да учествују у обукама страног језика, а посебно немачког, руског и шпанског. У области здравственог образовања, школски лидери су информисани да ће се организовати радионице на тему очувања менталног здравља, репродуктивног здравља и здравствено безбедног понашања.

Представници ученичког парламента су упознати и са програмима Звездаријаде – фестивала културе младих, чија реализација почиње у првој недељи децембра. Истакнута је њихова улога у обавештавању других ученика о активностима које се организују са циљем да обогате друштвени живот младих и омогући им надоградњу и промоцију њихових талената. Радионице филма, певања, израде накита, фотографије, креативног писања, које воде истакнути стручњаци у области културе, су бесплатне и достуне свим младима.

Млади су запратили инстаграм профил Канцеларије за младе @kzmzvezdara како би били благовремено информисани о свим програмима које Канцеларија за младе ГО Звездара организује.

Први састанак са представницима ученичког парламента је одржан у Фармацеутско физиотерапеутској школи, а данас представници Општине присуствују састанку парламентараца у Седмој београдској гимназији.