Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић и члан Већа ГО Звездара задужен за комуналне делатности Милош Стојилковић обишли су данас и раднике ЈКП „Зеленило Београд” који раде на уређењу јавне зелене површине у Миријеву, између улица Улофа Палмеа-Бранка Ћопића-Косте Нађа-Михајла Булгакова. Инвеститор радова, чија је вредност већа од 10 милиона динара, је Секретаријат за комуналне и стамбене послове Града Београда.

 

Владан Јеремић је рекао да су обишли и раднике „Зеленила”, који од средине маја вредно раде на овој локацији на реконструкцији дечјег игралишта, пешачких стаза и мобилијара, са жељом да им захвале за досадашњи труд који улажу како би најмлађи становници овог дела Звездаре, у наредних месец дана, добили потпуно реконструисано дечје игралиште.

„На територији општине Звездара налази се више од 100 дечјих игралишта, а скоро половина од тог броја је лоцирана у Миријеву. Градска општина Звездара је у последњих неколико година, у сарадњи са Градом Београдом, реконструисала скоро трећину свих дечјих игралишта на својој територији, а очекује се свечано отварање дечјег игралишта у улици Олге Алкалај на Коњарнику.

Поред овог дечјег игралишта које се тренутно ради у Миријеву, очекује се да до јесени у Миријеву, на локацији између улица Мирослава Крлеже-Самјуела Бекета-Мирка Бањевића-Михајла Булгакова, почну и радови на уређењу још једног дечјег игралишта који ће бити финансирани из буџета Општине, а очекује се и почетак радова на обнови дечјег игралишта у улици Браће Срнић у насељу Медаковић”-рекао је Јеремић и најавио да ће Општина Звездара у оквиру пројекта са Министарством за бригу о породици и демографију суфинансирати радове на дечјем игралишту у улици Јелене Миоч и Косте Хакмана чиме ће и најмлађи становници Учитељског насеља добити ново дечје игралиште.