У Волонтерском сервису Звездаре одржан је први циклус од три радионице намењен малишанима који летњи распуст проводе у Београду. Радионицама су  присуствовала деца збринута у Прихватилишту за децу Београда.

 

На првој радионици под називом „Наше слободно време“ коју је водила Радила Урошевић, социолог,било је речи  о важности корисно проведеног слободног времена и  које су активности посебно важне у слободно време. Током разговора учесници радионице су рекли да у слободно време воле да се друже, читају књиге, играју игрици на мобилним телефонима и- посебно, возе бицикл и ролере.

 

На другој радионици под називом „Загризи здраво“, Милка Раичевић из Удружења „Сви на вагу“ разговарала је са децом о здравим навикама у исхрани и редовним физичким активностима како би били у што бољој физичкој форми, али и о учењу.

 

На трећој, креативној радионици, уз помоћ волонтера Лазара, Марије и Секе, гости из Прихватилишта су научили да праве бродове од папира, али су и сами показали своје вештине у  оригами техници.

 

Дан проведен у Волонтерском сервису био је прилика и за дружење и упознавање са радом Волонтерског сервиса. Малишани су спонтано отпевали химну Прихватилишта и још неколико песмица и поклонили своје цртеже. Одлазећи из Сервиса, направљене бродове од папира понели су другарима који тог дана нису провели дан „Распуста у Волонтерском сервису“.

 

У четвртак 20.јула програм „Распуст у Волонтерском“ се наставља према најављеном распореду.

 

Позивају се млади да се  пријаве за  циклусе радионица које ће бити реализоване током следеће седмице. Предвиђено је да у групама буде до 12 полазника који треба да се пријаве путем меила на адресу: volonterski.servis@zvezdara.org.rs. Групе се формирају до попуне предвиђеног броја. У меилу обавезно треба навести: за који дан се кандидат пријављује, име и презиме, датум рођења и контакт телефон.

 

Током следеће седмице, биће реализовани следећи програм:

 

У среду 26.јула:

  1. Од 10,00 до 10,50 часова, радионица „Вештине комуникације“, радионичарка Весна Петровић Урошевић, психолог.

 

  1. Од 11,00 до 12,15 часова, радионица „Загризи здраво“, Удружење „Сви на вагу”, радионичарка Милка Раичевић, нутрициониста
  2. Од 12,30 до 14,00 часова Креативна  радионица- израда накита, радионичарке волонтерке Сервиса.

 

У четвртак, 27.јула:

  1. Од 10,00 до 10,50 часова, радионица „Вештине комуникације“, радионичарка Весна Петровић Урошевић, психолог
  2. Од 11,00 до 12,15 часова радионица „Загризи здраво“, Удружење „Сви на вагу”, радионичарка Милка Раичевић, нутрициониста
  3. Од 12,30 до 14,00 часова, Креативна радионица сликања, радионичарка Јелена Митровић, академска сликарка

 

Поред учења и забаве, предвиђено је да млади у Волонтерском сервису дан проведу у дружењу и међусобном упознавању.

 

Све радионице су бесплатне, а неопходан материјал је обезбедила Градска општина Звездара.