Насиље над женама представља велики разлог за забринутост за свако друштво. О овом проблему је важно говорити и предузимати кораке како би сваки појединац, друштво или институција преузели свој део одговорности. За почетак важно је знати препознати насиље, знати да оно није дозвољено и да свако има право на живот без насиља и страха.

Јелена Вулић, психолог, психотерапеут и волонтерка Волонтерског сервиса Звездаре присутнима је објаснила шта је то насиље над женама, које  врсте насиља постоје, које су последице, коме се дешава, због чега се догађа, који су митови о насиљу присутни у нашем друштву, који су фактори ризика, како га препознати и шта треба урадити.

Присутне волонтерке и суграђанке су имале прилику да изнесу своја волонтерска искуства, дискутују,  као и да постављају питања након едукативне радионице „Насиље – фактори ризика, препознавање првих симптома и последице“, која је одржана у просторијама Волонтерског сервиса Општине Звездара.

Радионица је организована у оквиру Манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“ са циљем подизања свести грађана и грађанки о феномену насиља над женама, његовој превенцији и оснаживању жена са искуством насиља да пријаве насиље и потраже помоћ.

Едукација је намењена волонтерима, као и појединцима који су заинтересовани за ову тему.

Едукација је одржана у складу са актуелним епидемиолошким мерама.