Након дводневне акције прикупљања одеће и обуће, у којој су учествовали суграђани са Звездаре и других општина као и хуманитарне организације „Хлеб живота“ и „Дечији снови“, прикупљено је око 700 кг помоћи која је подељена угроженим породицама са децом. Подела је организована са звездарским Центром за социјални рад који је породице упутио у просторије Сервиса.Од представника породица које су добиле помоћ, најбројније су хранитељске и старатељске, оне које се брину о деци без родитељског старања.

 

Суграђани су и током поделе долазили у Волонтерски сервис доносећи своје донације и изразили задовољство што могу да помогну, а да при том знају кога ће обрадовати. Било је ту много зимских јакни, скафандера, дуксева, џемпера, мајица, тренерки, фармерки, обуће, али и играчака и сликовница.

 

Настављајући традицију промовисања хуманости и солидарности током целе године, а посебно у предпразничне дане, Волонтерски сервис Звездаре је организовањем ове хуманитарне акције, обрадовао више од тридесет породица са више од сто деце различитог узраста стварима које су сами изабрали. Волонтери Волонтерског сервиса Звездаре који су учествовали у организацији ове акције одрекли су се својих пакета са средствима за хигијену- месечних награда за волонтирање и уступили су их овим породицама, тако да је свака породица, поред помоћи у донираним стварима, из Сервиса понела и по један пакет хигијене.

 

Подела је протекла у дружењу уз чај и сокове, упознавању са радом Волонтерског сервиса Звездаре и жељама за добро здравље у 2024.години. Неподељена гардероба, обућа и играчке наредних дана биће уручене породицама у нехигијенском насељу у Булевару краља Александра, преко пута окретнице трамваја.

 

Акцији се придружило више десетина суграђана, са Звездаре, из Београда и Србије, а њих више од педесет су посетили Волонтерски сервис или своју донацију послали курирском службом. Сви су желели да остану анонимни.

 

Волонтерски сервис Звездаре и Општина Звездара се захваљују свима који су на било који начин подржали ову хуманитарну акцију-донаторима, звездарском Центру за социјални рад, медијима и волонтерима Волонтерског сервиса.