Насиље над женама представља велики разлог за забринутост за свако друштво. О овом проблему је важно говорити и предузимати кораке како би сваки појединац, друштво или институција преузели свој део одговорности. За почетак важно је знати препознати насиље, знати да оно није дозвољено и да свако има право на живот без насиља и страха.

Шта је то насиље над женама, које су врсте насиља, које су последице, коме се дешава, због чега се догађа, који су митови о насиљу присутни у нашем друштву, који су фактори ризика, како га препознати и шта урадити су питања на која ће одговоре добити учесници/це едукативне радионице „Насиље – фактори ризика, препознавање првих симптома и последице“ која ће бити одржана у понедељак  29.новембра у просторијама Волонтерског сервиса општине Звездара од 12 до 13,30 часова.

Радионица се одржава у оквиру Манифестације „16 дана активизма против насиља над женама“ са циљем подизања свести грађана и грађанки о феномену насиља над женама, његовој превенцији и оснаживању жена са искуством насиља да пријаве насиље и потраже помоћ.

Едукација је намењена волонтерима као и пјединцима који су заинтересовани за ову тему.

Улаз је слободан, али ограничен због епидемије Ковид 19. Заинтересовани појединци се могу пријавити за учешће до петка 26.новембра у 15 часова на број телефона Волонтерског сервиса Звездаре 286 44 26, сваког радног дана од 10 до 14 часова. Едукација се одржава у складу са актуелним епидемиолошким мерама.