У Волонтерском сервису Звездаре је, уз помоћ волонтерки Гоце, Јелене и Марјане, одржана још једна креативна радионица. Тема радионице била је израда поклона и сувенира за које су се користили различити материјали од дрвета, стакла, папира и текстила.

Радионицу су посетили Мирослав Лазић, Богдан Лековић, Душан Игњатовић и Милош Булатовић, чланови Већа Градске општине Звездара и сами се окушали у овој креативној вештини.

Суграђани свих генерација, од основаца до пензионера, имали су прилику да направе подметаче за чаше и шоље, подсетнике за зид и букмаркере, као и да украшавају декупаж текником кутије, чаше и саксије.

Иако се већина на овој радионици први пут сусрела са овом креативном техником, сви су се снашли и одушевљено коментарисали да ће сигурно обрадовати неког са направљеним поклоном.

Све што је направљено на радионици, која је за суграђане као и увек била бесплатна, учесници су понели за успомену и поклоне. Материјал је обезбедила Градска општина Звездара а радионица је реализована у складу са актуелним епидемиолошким мерама.

Ово је прва у низу радионица које ће Волонтерски сервис Звездаре организовати у наредном периоду и намењена је свим генерацијама. На данашњој, намлађи учесници су имали 10 а најстарија 72 године. Будући да је број учесника ограничен, заинтересовани суграђани за радионицу која ће бити одржана наредне седнице у истом термину (четвртак 30.јун од 11 часова) могу се пријавити на број телефона Сервиса 011/286 44 26 од 9 до 14 часова.