У складу са Календаром такмичења и смотри за ученике основних/средњих школа за школску 2021/2022. годину, одржава се низ такмичења из различитих области на општинском, окружном (градском) и републичком нивоу.

Ученике такмичаре покреће радозналост и жеља за знањем, а да би се стигло до државног ранга такмичења, поред природних потенцијала, потребно је напорно вежбати, показати одговорност, упорност и организованост.

С поносом истичемо да се 23 ученика из 11 основних школа са Звездаре пласирало на Републичко такмичење из физике, и то: 12 ученика шестог разреда, 9 ученика седмог и 2 ученика осмог разреда. Такмичење се одржава у Краљеву, од 8. до 10. априла 2022. године. Ученике је инспирисало и припремало 12 наставника физике, којима се овим путем захваљујемо на посвећености и додатном раду. Захвалност упућујемо и директорима школа на стварању подстицајне средине и организационе кутуре у којој је свако дете подржано у складу са својим капацитетима.

Улогу родитеља, такође, треба нагласити у овом процесу, јер без њихове подршке и додатног родитељског ангажовања не би било ни оваквих резултата. Позитивно синергијско деловање родитеља и школе појачано је и активностима Општине, која ствара услове у којима се подстиче развој младих финансирањем различитих програма за младе, као и награђивањем најбољих ученика и њихових наставника ментора.

Ови резултати нас нарочито радују јер су постигнути у условима када се настава одвијала у ванредним околностима и није било лако савладати ни основни школски програм, а камоли захтевне такмичарске наставне садржаје.

Из буџета Градске општине Звездара, у складу са надлежностима, финансирају се трошкови превоза ученика и наставника на републичка и међународна такмичења, а ОШ „Павле Савић“ је доставила Општини обједињени захтев за финансирање трошкова превоза.

 

Ученицима и наставницима желимо пуно успеха и личног задовољства на предстојећем такмичењу из физике и свим осталим такмичењима у наредном периоду. Нека се успеси само нижу!