Удружење „Координација“ је започело реализацију пројекта „Не заборавимо социјално угрожене избеглице“, који је одобрен и финансиран од стране Oпштине Звездара. Прва активност која је реализована је прва од три радионице које за тему имају „Породица из популације ИРЛ у светлу пандемије корона“. Радионица је одржана у месној заједници Зелено брдо.

 

Предавач је била др Сузана Новаковић, лекарка која је цели период пандемије корона провела са пацијентима и у црвеној зони и у дому здравља и на терену. Своје искуство је преносила на присутне. Удружење „Координација“ је реализовало излетничко путовање, такође у оквиру пројекта „Не заборавимо социјално угрожене избеглице“, посећен је  спомен парк у Тршићу, а на планини Гучево су организовани и часови историје за присутне. Поред тога обилазак је обухватио и Бању Ковиљачу где су  присутни имали прилику да се упознају  са историјом града.

 

Представници овог Удружења су упутили своју захвалност председнику ГО Звездара, Владану Јеремићу на подршци, такође и због тога што су они као Удружење препознати да својим радом доприносе бољем животу грађана и подизању капацитета Општине у области социјалне бриге за социјално угрожене.