Волонтерски сервис Звездаре започео је упис две нове групе полазника Школе компјутера за сениоре која се одржава средом у просторијама Сервиса.

Предвиђене су две групе, а број полазника је ограничен. Школа ради у групама до 5 полазника који ће уз помоћ волонтера Горана и Драгане научити током седам двочаса да користе рачунар на тај начин што ће самостално куцати текстове у word-у, „сурфовати“ по интернету, путем скајпа разговарати са децом, унуцима и пријатељима у иностранству, слати и примати електронску пошту, читати дневну штампу и пратити различите онлајн садржаје.

За све полазнике је обезбеђен приручник Волонтерског сервиса Звездаре које је прилагођен и примерен сениорима „почетницима“. Прва лекција почиње увек напоменама волонтера да у Школи компјутера могу све да питају јер нема „глупих“ питања као и да ништа на рачунару не могу да покваре. Рачунаре је обезбедила Градкса општина Звездара, а полазници који имају своје лап топове пожељно је да их понесу на час.

Заинтересовани суграђани могу се пријавити на број телефона Сервиса 286 44 26 сваког дана од 10 до 14 часова. Школа компјутера је за полазнике бесплатна, почиње са радом у среду 24.фебруара а о терминима ће полазници бити благовремено обавештени.

Радионице се одржавају у просторијама Волонтерског сервиса Звездаре у Месној заједници Зелено брдо, Булевар краља Александра 395 у складу са свим актуелним епидемиолошким мерама.

Искуство из 2020.године и живот у време епидемије и изолације је показало да су се суграђани, посебно сениорске генерације, којима су били доступни интернет садржаји и електронска комуникација, значајно мање осетили усамљено, искључено и депресивно као и низ последица обавезне социјалне дистанце на ментално здравље. Имајући то у виду, позивамо старије суграђане да се пријаве за учење у Школи компјутера за сениоре и савладају писменост на рачуару и на тај начин значајно унапреде квалитет свог свакодневног живота.