Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и Градска општина Звездара организовали су радионицу намењену за ученике осмог разреда која је данас одржана у Општини. Радионице су реализовале Сања Толо, вођа дела пројекта-рад са младима и едукаторке Анђела Радулац и Нина Лужњанин.

 

Почетак нове школске године обележио је и почетак реализације активности тима „Боље енергије”, тако да су у шест градова и општина у Србији организоване радионице на тему „Боља енергија, за бољу будућност”.

 

Кроз приче и игре прилагођене њиховом узрасту, ученици су имали прилику да усвоје и практична знања о томе шта представља појам чисте енергије и како се постиже боља енергетска ефикасност.  Такође, применом ових нових сазнања, моћи ће да дају свој допринос и да утичу на смањивање загађења, а самим тим и на унапређење заштите животне средине.

 

Ово је последња у низу радионица на тему енергетске ефикасности, где је у овом циклусу едуковано више од 200 основаца. Радионице су већ реализоване у градовима Ниш, Прибој, Кула, Ужице и Пирот.

 

УСАИД-ов пројекат „Боља енергија” се захваљује. свим општинама, школама и ученицима који су препознали важност ових тема и који се заједно са нама залажу за бољу енергетску ефикасност, а самим тим и за чистију животну средину, вођени заједничким мотом „Допринеси, и не смишљај изговора триста, јер нам планета мора бити здрава и чиста”.