Манифестација 11. Дани сениора на Звездари свечано је завршена данас у Клубу КУЛТ организовањем хуманитарне изложбе и аукције слика насталих на сликарској колонији у СЦ „Олимп-Звездара” током Дана сениора.  Дани сениора су организовани поводом обележавања 1.октобра- Међународног дана старијих

 

Програм и аукција, коју су водиле волонтерке Марија и Јасмина,  су започети наступом младих уметника из Музичке школе „ВладимирЂорђевић”, Ленке и Маше Оршолић и Михајла Јовића.

 

У другом делу свечаности, гости и учесници хуманитарне аукције могли су да погледају  уметничке радове и упознају се са њиховим ауторкама које су биле и учеснице сликарске колоније на Данима сениора: Јеленом Митровић, Душицом Топаловић, Надом Попов, Аном Бокун и Јасмином Шахиновић.

 

У аукцији су учествовали социјално одговорни појединци, функциионери Општине и власник компаније „ALP Complete“. Продајом свих пет изложених слика и уникатно осликане дрвене столице прикупљено је укупно 80.000,00 динара, а износ је подељен равномерно и уплаћен на текуће рачуне породица за лечење малих Звездараца Сергеја и Виктора.

 

По успешно завршеној аукцији, Владан Јеремић, председник Градске општине Звездара се захвалио  свима који су показали хуманост учешћем у аукцији и на тај начин на најбољи начин послали, како је рекао, не само сребрне током манифестације Дана сениора већ и златне поруке хуманости са одржане аукције. Он је додао да Општина настоји годинама да 365 дана у години мисли на потребе старијих суграђана а не само у Данима сениора. Јеремић је нагласио да на завршетку 11.манифестације треба сви на општини Звездара да будемо задовољни јер смо успели да окупимо професионалце и аматере, креативне и људе добро воље који су својим активностима на најбољи начин показали да сви заједно треба да се потрудимо да нам живот буде садржајнији а ми задовољнији него што јесмо.

 

Свечано затварајући ову традиционалну манифестацију, председник Општине је позвао присутне, али и све остале суграђане, да заједно пошаљемо поруке са Дана сениора и Звездаре да је више него икад потребно да сви будемо солидарни, хумани и социјално одговорни у заједници у којој живимо.

 

Заједничко свим активностима реализованим током Дана сениора је развијање културе старења и стварања афирмативне слике о старости и старијим суграђанима код појединаца свих генерација. Посетиоци су могли да уживају у музици, писаној речи, сликању и креативним радионицама, едукацијама, позоришној представи и изложеним фотографијама. А све у духу „Сребрних порука“ који је мото 11. Дана сениора.

 

Све активности 11.Дана сениора на Звездари уврштене су у Програм Дана европске баштине. Протеклих дана садржаје манифестације посетило је око 600 суграђана.

 

Покровитељ манифестације је Градска општина Звездара.