У аутобусу за вакцинацију, мобилном пункту у Великом Мокром Лугу прву дозу Синофармове вакцине добило је 115 житеља овог звездарског насеља.

Овај вакцинални пункт обишли су председник и заменик ГО Звездара Владан Јеремић и Драгана Ђурић, чан Већа Александар Ђуричић, општински одборник Душан Јовановић, епидемиолог и члан Кризног штаба др.Предраг Кон и градски одборник Небојша Младеновић.

Јеремић је овом приликом рекао да је ово шести мобилни пункт за вакцинацију на Звездари а све да би учинили вакцину доступнијом већем броју грађана јер смо свесни да без имунизације нема решења ове ситуације која нас оптерећује већ годину дана. Он је додао да постоји разлог за оптимизам јер пада број заражених што је резултат изузетно добро организоване вакцинације. Јеремић је истакао  да је Звездара је једна од најуспешнијих општина у укупном проценту вакцинисаног пунолетног становништва.

Епидемиолог и члан Кризног штаба др.Предраг Кон рекао је да мобилни пункт симболизује позив Србије да се вакцинишу млади који већ од 16 година могу да добију вакцину. Он је нагласио да је ово патриотска дужност и друштвена одговорност свих грађана чиме стварамо баријеру за будућност.

Следеће недеље биће поново отворен мобилни пункт у СЦ Олимп где ће бити ревакцинисани они грађани који су се вакцинисали пре три недеље али постоји могућност примања прве дозе за оне суграђане који се до сада нису вакцинисали. У плану је да се мобилни пункт за вакцинацију постави и у Beo shopping центру.