На највећем светском двоетапном такмичењу за хармонику, Светском трофеју (Trophée Mondial de L’accordéon), одржаном у новембру ове године, Србију је представљао бивши ученик и ђак генерације Музичке школе „Владимир Ђорђевић“, Звездарац Александар Пејовић, из класе професора Александра Поповића, остваривши изузетан успех, 4.место u категорији Junior Classique.

Такмичењу је претходила национална селекција у Србији у оквиру које је одређено да Александар представља нашу земљу на овогодишњем такмичењу „Светски трофеј“ у категорији Јуниор.

Због пандемије корона вируса такмичење на коме је учествовало више десетина такмичара из читавог света је ове године одржано у он-лајн формату, а такмичаре је оцењивао међународни жири састављен од најеминентнијих уметника и професора хармонике.

Само такмичење се састојало из две етапе, а акон одличног резултата у првој етапи, Александар се пласирао у финале у коме је освојио 4. место.

 

Александар Пејовић је тренутно ученик четвртог разреда Средње музичке школе „Ватрослав Лисински“ у Београду, одсек хармоника, у класи професора Александра Поповића.

Основну музичку школу “Владимир Ђорђевић“ на Звездари завршио је 2018. године као ђак генерације, такође у класи професора Александра Поповића.

За девет година музичког образовања и заједничког рада са професором Поповићем, Александар је постигао изузетне резултате.

Поред многобројних концерата у најпознатијим концертним салама Београда и Србије Александар је, такође, учествовао на више од 50 домаћих и међународних такмичења за хармонику и на већини од њих је побеђивао.

Ово су неки од највећих Александрових успеха на такмичењима:

– Највеће светско такмичење за хармонику, „Светски трофеј“ (Trophée Mondial de L’Accordéon), 4.место, 2021.године

Звање ЛАУРЕАТА на такмичењима у Крагујевцу, Словенији, Aустралији, Прагу, Сарајеву, Грацу, Тивту, Смедереву, Aлексинцу, Београду, Књажевцу…

-6. место на 44.Међународном такмичењу за хармонику „PIF Castelfidardo“, Италија 2019.године

– Прве награде на републичким такмичењима музичких и балетских школа, 2014 и 2021.године.

– Прве награде на фестивалима музичких и балетских школа у Зрењанину и Неготину.