Председник Градске општине Звездара Владан Јеремић примио је делегацију Кошаркашког клуба Раднички који је после 12 година паузе остварио велики успех у клупском такмичењу, пласманом у Прву кошаркашку лигу Србије док је јуниорска екипа овог клуба освојила 3. место у Србији у јуниорској конкуренцији.

 

Председник Јеремић честитао им је на оствареном резултату и истакао да поред тога што можемо да се поносимо традицијом Радничког која је дуга 104 године, поносни смо и на младе играче који су остварили изузетан успех у недавним такмичењима.

„ Сви ми имамо снове, али често мислимо да су недостижни, међутим јако ми је драго да то овде није случај. Ови млади људи су доказ да не постоји препрека која се не може прећи ако се има вера у себе и упорно и истрајно ради на остварењу циљева. Желим вам да вам у будућности само нижете победе и да ови пехари буду први у низу које ћете освојити чиме ћете и славу Радничког подићи на још виши ниво“, рекао је Јеремић.

Он је додао да је опредељење Градске општине Звездара да ради на подстицању младих да усвајају здраве стилове живота и да ће увек подржавати развој спорта на територији општине.

Кошаркаши Радничког, у очекивању велепне хале СД Раднички која се гради у Војводе Шупљикца, тренутно тренирају у хали „Давид Калинић“ под надзором тренера Марка Болтића и под будним оком председника клуба Горана Калинића.

 

„Генерације кошаркаша које стасавају на теренима Радничког оствариле су фантастичан успех и пласирале наш клуб у Прву кошаркашку лигу Србије чиме је награђен њихов вредан рад, преданост, знање и вештина коју поседују у спортском надметању. Захваљујујемо се на одличној сарадњи коју имамо са Спортским друштвом Раднички и генералном секретарком Станком Пејовић јер су услови у којима тренирају знатно унапређени“, рекао је Калинић.

Тренер Марко Болтић истакао је решеност клуба да окупе што више деце и младих којима ће уз одличне услове за тренинг пренети и  традицију и наслеђе Радничког на чијим теренима су стасавала велика имена у свету кошарке са надом да ће изнедрити нове Јокиће.

 

У делегацији КК Раднички били су и јуниори Марко Тофоски и Лазар Стојковић као и помоћни тренер Матија Котал.