На позив организатора Удружења МОЗАИК, део креативних активности и програм рада Волонтерског сервиса Звездаре представљен је протеклог викенда у ТЦ Галерија на Сајму женског иновационог предузетништва.

 

Посетиоци Сајма на штанду Сервиса могли су да се информишу о учешћу на бесплатним креативним и другим радионицама као и  како се постаје волонтер и корисник волонтерских услуга на Звездари. Волонтерке- Гордана, Сунчица, Зорка, Евица и Александра, поред тога што су биле доступне за информисање посетиоца и раду Сервиса, изложиле су само део радова насталих на креативним радионицама- подметаче, послужавнике, бук маркере, дрвене кутије, накит, тегле и предмете настале од рециклираног текстила.

Поред изложбеног и продајног дела, у оквиру програма Сајма одржано је и низ предавања у области превентиве социјалног и медицинског здраља.

 

Поред Волонтерског сервиса, на Сајму су учествовала и удружења Амити, Сви на вагу,  Две моје златне руке, Удружење за борбу против деменције и Алцхајмера, Асоцијација удружења пацијената, АС центар, Биоген и удружење за Bowen терапију.

 

Сајам женског иновационог предузетништва подржали су Министарство за иновације и технолошки развој, Град Београд и Центар за подизање капацитета друштва. Улаз на Сајам је био слободан.