Волонтерски сервис Звездаре у понедељак, 14. фебруара, обележава свој 11. рођендан кратким окрупљањем и дружењем волонтера и сарадника у периоду од 12 до 14 часова у просторијама Сервиса, Булевар краља Александра 395, у складу са епидемиолошким мерама.

На Звездари волонтирају суграђани са више београдских општина и из Панчева, најмлађи волонтер има 15 а најстарија волонтерка 75 година. На Звездари волонтирају ученици, студенти, запослени, незапослени и пензионери.

За 11 година колико Општина Звездара организује волонтирање на својој територији, у Сервису је било активно више од 320 волонтера у 6 дугорочних програма. У просеку, 40 волонтера месечно обезбеђује помоћ и подршку за 250 појединаца, од тога је око 50 корисника у кућним условима. И током ванредног стања звездарски волонтери су пружали помоћ и подршку најугроженијим суграђанима.

Сервис реализује помоћ у кућним условима, Саветовалишту за појединце и породице, низ креативних и едукативних радионица, хуманитарне акције и базаре и промовише волонтирање као социјалну вредност за суграђане свих генерација.

У протеклих једанаест година реализована је, за око 12.000 корисника, подршкa у трајању од око 71 000 волонтерских сати и 30 000 услуга помоћи. Волонтерском сервису  се обраћају суграђани свих генерација, најчешће старији, немоћни и суграђани са инвалидитетом којима треба подршка у свакодневном функционисању, али и породице које имају децу са инвалидитетом и различитим развојним проблемима или поремећене породичне односе.

Волонтерски сервис Звездаре и Радмилa Урошевић, кординаторка Сервиса,  су за свој рад добили већи број признања, а модел волонтирања на Звездари представљен је на десетини стручних и научних скупова, сајмова социјалних програма и фестивалима здравља у Београду, Србији и Хрватској.

Волонтерски сервис Звездаре је и сам организовао на десетине скупова из области социјалне заштите, културе старења и развоја волонтирања у заједници. Као пример добре праксе, Волонтерски сервис Градске општине Звездара заступљен је у низу стручних часописа, едукативним материјалима и на сајтовима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Републичког фонда за пензионо и инвалидско осигурање.