Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас у оквиру акције „Београд побеђује” са покретном канцеларијом насеље Велики Мокри Луг где је са суграђанима разговарао о проблемима са којима се сусрећу и начинима за њихово решавање. Уз градске секретаре, разговорима су присуствовали чланица Градског већа Тања Поповић и председник општине Звездара Владан Јеремић са сарадницима.

Он је подсетио да је у Великом Мокром Лугу, који има више од 6.000 становника, већ много тога урађено, али да увек има простора да се саслушају сугестије суграђана и ово насеље постане још боље за живот.

– Овде је већ урађен вртић „Зека” који је потпуно реконструисан, направљено ново дечје игралиште иза амбуланте које је урађено по свим стандардима, увели смо кружну линију јавног превоза 312, нову јавну расвету у Цветановој ћуприји, асфалтирали више од 20 улица – подсетио је Весић.

Он је истакао да је са становницима овог насеља договорено да се уради снимање комплетног јавног превоза, односно линија 20 и 312 како би се у договору са грађанима направио оптималнији возни ред.

– Обавестио сам их да ћемо почети реконструкцију амбуланте током пролећа која ће коштати око седам милиона динара чиме ћемо решити један од већих проблема који имају. Замолио сам грађане да заједно са нама учествују у изради Плана детаљне регулације Великог Мокрог Луга који омогућава да се коначно овде уведе урбанизам и да се ради све у складу са урбанистичким параметрима. Такође, обавестио сам их да смо од надлежног министарства добили новац, око 24 милиона за прву фазу реконструкције Степиног гаја – казао је заменик градоначелника.

Весић је са суграђанима разговарао и о начинима за решавање проблема канализације.

– Обавестио сам их када почиње изградња Мокролушког колектора и како ће се у етапама решавати проблем канализације. Они делимично имају канализацију али није условна и наложио сам „Водоводу и канализацији” да уради комплетно снимање мреже јер је водовод овде грађен 60-тих година и време је за његову реконструкцију. Причали смо и о општинском услужном центру који би требало да се направи у згради месне заједнице, као и о школском аутобусу јер је ово разуђено место и није нормално да деца пешаче километар и по-два до школе. Сигуран сам да ће за једно шест месеци када опет будем долазио већи део ових проблема бити решен и да ћемо за друге знати да смо на добром путу да их решимо. Велики Мокри Луг можемо да учинимо добрим местом за живот јер иако су су недалеко од Београда имају проблема као и неразвијена места у Србији. То ћемо да превазиђемо јер сваки део Београда треба да има право на једнак развој и једнаке шансе за живот. То је нешто што је моја политика и на чему ћу увек инсистирати – истакао је Весић, поделивши том приликом суграђанима примерке своје „Књиге о Београду”.

Члан општинског Већа Звездаре Александар Ђуричић указао је да овакве посете много значе за становнике београдских насеља.

– Суграђани воле да учествују у директним разговорима и комуникација коју ми у Општини и заменик градоначелника Горан Весић имамо са грађанима веома је битна. Сигуран сам да ће многи данас спомињани проблеми бити решени и да ће Велики Мокри Луг бити још боље место за живот – казао је Ђуричић.

Том приликом, заменик градоначелника обишао је новоизграђено игралиште у оквиру здравствене станице, и поделио деци поклоне, након чега је одржана и представа за најмлађе становнике овог насеља.