Заменик градоначелника Горан Весић обишао је простор око Цветкове пијаце и најавио даље кораке у сузбијању нелегалне продаје на површинама око пијаце.

Овом приликом је истакао да је око Цветкове пијаце регулисан један од највећих комуналних нереда у граду и подсетио је да су нелегални продавци онемогућавали прилаз пијаци или градском превозу.

– Одлучили смо да решимо овај проблем у сарадњи са Општином Звездара и Комуналном милицијом. Убудуће ће овде стално бити присутна патрола Комуналне милиције у садејству са Полицијом и општинском Инспекцијом – навео је Весић.

Он је најавио уређење платоа испред Цветка зеленилом и мобилијаром где ће људи, како је рекао, моћи да се одморе или сачекају јавни превоз.

Наш посао је да уређујемо град, али и да успоставимо комунални ред. Зато смо скоро и примили нових 100 комуналних милиоционара, закључио је заменик градоначелника.

Секретар за послове Комуналне милиције Иван Дивац истакао је да је Цветкова пијаца пример добре сарадње Комуналне милиције и општинске Комуналне инспекције. Он је најавио је сличне акције и увођење комуналног реда и око Видиковачке пијаце.

– У Београду има више од 40 пијаца, што Комуналну милицију онемогућава да на сваком месту буде 24 сата, али смо ту да дамо максималну подршку комуналним инспекцијама и полицијским станицама – указао је Дивац.

Председник општине Звездара Владан Јеремић је додао да су одлучност и истрајност кључне за ову и сличне акције.

– На овом месту је нелегална продаја бујала до само пре 10 дана, али смо успели да је сузбијемо уз велику подршку градских институција. Направили смо нову стратегију која већ сада даје резултате, а на задовољство грађана – навео је Јеремић.

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и директор ЈКП „Градска чистоћа” Марко Попадић и представници руководства ГО Звездара.