Друга станица на путу покретне канцеларије Горана Весића данас је било насеље Миријево где су мештани могли да, у разговору са градским секретарима и директорима комуналнх предузећа, укажу на своје проблеме.

Весић је овом приликом подсетио да је Миријево једно од највећих насеља у Београду те да зато заслужује и посебну пажњу Града.

– Данас смо обишли радове на зацевљењу Миријевског потока који представља велики здравствени, комунални и еколошки проблем и то је оно што смо председник Општине и ја обећали грађанима средином године. Град је обезбедио средства у износу од 70 милиона динара што је око 600 хиљада евра и до краја године ће радови бити готови. То значи да неће више бити отворене канализације што је био један од већих проблема – рекао је Весић.

Он је најавио да ће Општина радити на реконструкцији месне заједнице где ће се направити општински услужни центар као и једна мултифункционална сала за организовање културних догађаја.

– Град Београд је већ изабрао извођача за пројектовање и изградњу новог вртића у Миријеву који би на пролеће требало да почне да се гради, а градиће се и нова основна школа. Ширимо Улицу Драгослава Срејовића, она се шири до Волгине улице, а наставићемо до Миријева. Исто тако ћемо проширити и Булевар краља Александра. Оно што је најважније је да ће Миријево 2028. године бити завршна станица прве линије метроа што значи да ће грађани Миријева до Жаркова стизати за 24 минута. То ће потпуно  изменити начин живота у Миријеву јер ће грађани бити саобраћајно повезани са читавим градом и тиме показујемо колико нам је Миријево важно – рекао је Весић.

Он је нагласио да оваква врста разговора најбоље одржава политику Града Београда која мора да буде добра за људе, јер само тако се решавају проблеми грађана.

Председник општине Зведара Владан Јеремић је нагласио да грађани Миријева добијају посебну пажњу и Града и Општине и да у оваквим разговорима могу да виде да се проблеми решавају.