На великој сцени Театра „Вук“ у петак 27. маја 2022. у 16 сати биће свечано додељене награде 17. ДЕЧЈЕГ ПОЗОРИШНОГ ФЕСТИВАЛА „ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ“. Награде ће уручити председник Градске општине Звездара Владан Јеремић.

 

Од 9 представа за децу и младе из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске о најбољима у више категорија одлучиваће чак два жирија.

 

О првом, другом и трећем месту жирираће дечји жири, 13 дечака и девојчица узраста од 8 до 12 година, који су шеста генерација МАЛИХ ПОЗОРИШНИХ ЕКСПЕРАТА, едукативног програма за развој дечје позоришне публике који воде за децу и младе позоришни професионалци.

 

Стручни жири 17. Дечјег позоришног фестивала ПОЗОРИШТЕ ЗВЕЗДАРИШТЕ, у саставу: Миран Хајош, позоришни продуцент, Оливера Викторовић Ђурашковић, глумица и професор глуме и Тијана Грумић, драмска списатељица и драматуршкиња, доделиће и новчане награде у више категорија:

 

Специјалну награду добија представа за категорију коју предложи жири (музика, сценогафија, костим, дизајн представе, колективна игра).

 

Награду за креацију/анимацију лутака, Награду за глумца фестивала , Награду за глумицу фестивал, Награду за најбољи текст, Награду за режију представе и ГРАНД ПРИX фестивала.